Penafian

Blog ini diwujudkan atas inisiatif peribadi Penulis dan tidak boleh dijadikan sumber rasmi bagi sebarang pemberitaan berkaitan program Kembara Mahkota Johor ini. Pihak Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang penyalahgunaan maklumat atau bahan yang terdapat di dalam blog ini oleh pihak-pihak lain.

Friday, June 25, 2010

Hentian Pertama: Kampung Pertanian Kulaijaya

Tepat jam 10.35 pagi, keretapi yang dipandu DYMM Sultan Johor selamt tiba di platform khas yang di bina berhampiran Dewam Orang Ramai Kampung Pertanian Kulaijaya.

Sambutan yang diberikan kepada rombongan DYMM Tuanku amat meriah dan hangat sehangat terik mentari yang memancar!

DYMM Tuanku melaksanakan pelbagai acara yang telah disediakan antaranya melepaskan anak-anak ikan, penyerahan rumah pprt, penyerahan bantuan basikal dan sebagainya.

Ternyata peluang mendampingi rakyat sepeti ini digunakan sepenuhnya oleh DYMM Tuanku dan keluarga dengan beramah mesra, berbual, kadangkala Tuanku sempat berseloroh dan bergurau dengan penduduk kampung yang mendampingi beliau.

DYMM Tuanku juga begitu sporting melayani permintaan orang ramai yang ingin mengabadikan gambar bersama beliau denga senyuman yang tak lekang dari bibirnya.

Jam 1.00 ptg, keretapi kembara meluncur meninggalkan platform sementara Kampung Pertanian menuju ke hentian seterusnya iaitu Rengam, Kluang.

Jumpa di sana!

No comments:

Post a Comment