Penafian

Blog ini diwujudkan atas inisiatif peribadi Penulis dan tidak boleh dijadikan sumber rasmi bagi sebarang pemberitaan berkaitan program Kembara Mahkota Johor ini. Pihak Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang penyalahgunaan maklumat atau bahan yang terdapat di dalam blog ini oleh pihak-pihak lain.

Saturday, June 26, 2010

Acara padat di Kluang

Kira-kira pukul 4.30 petang, keretapi yang dipandu DYMM Tuanku selamat tiba di Stesen Kluang. Ketibaan DYMM Tuanku dinanti ribuan penduduk Kluang yang memenuhi kawasan stesen sejak pukul 1 ptg lagi!

Sebaik turun dari keretapi, DYMM Tuanku, ahli keluarga dan rombongan kembara telah melalui laluan "Little India' dengan beberapa pengisian acara.

Setelah kira-kira setengah jam di situ, Tuanku telah memandu sendiri keretanya ke Dataran Kluang utk pelbagai acara lain seperti senamrobik dan lain-lain. Tuanku turut luangkan masa minum petang bersama peserta rombongan kembara dan masyarakat Kluang di wakaf berhadapan tasik di situ. Turut hadir adalah YB Dr. Hou Kok Chung, Ahli Parlimen Kluang yang juga merupakan Timbalan Menteri Pengajian Tinggi.

6.30 petang, DYMM Tuanku pulang ke Koc penginapannya di Stesen Kluang untuk bersiap untuk majlis makan malam.

8.10 mlm, Tuanku sempat singgah di sebuah kedai serbaneka di stesen Kluang itu dan beramah mesra dengan pemiliknya sebelum memandu sendiri keretanya menuju Kem Mahkota Kluang untuk majlis makan malam.

Jam 10.00 malam Tuanku kembali ke Stesen (Penulis menyambut dan bersalaman dengan Tuanku) walaupun nampak penat tapi senyuman terus mekar terukir dari bibir Tuanku dan menyapa iapa sahaja yang mendekati beliau di Stesen tersebut.

Tanpa protokol Tuanku dengan bersahaja melompat turun ke landasan untuk menaiki koc penginapan yang telah siap dialihkan ke landasan bersebelahan. Ini bagi membolehkan landasan utama digunakan untuk laluan keratapi ke utara atau selatan.

Mungkinkah pada malam ini DYMM Tuanku akan mencemar duli untuk menyaksikan perlawanan bolasepak piala dunia di layar LCD yang telah disediakan di kanopi bersebelahan koc?

kita nantikan...

No comments:

Post a Comment