Penafian

Blog ini diwujudkan atas inisiatif peribadi Penulis dan tidak boleh dijadikan sumber rasmi bagi sebarang pemberitaan berkaitan program Kembara Mahkota Johor ini. Pihak Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang penyalahgunaan maklumat atau bahan yang terdapat di dalam blog ini oleh pihak-pihak lain.

Saturday, June 26, 2010

DYMM Sultan di Renggam


Jam 2.00 petang, keretapi yang dikemudi DYMM Sultan Ibrahim tiba di Stesen Rengam.  Pelbagai acara dilalui Tuanku antaranya melepaskan pertandingan tarik tali, melancarkan tabung kebajikan dan lain-lain.

Yang menarik perhiatian penulis adalah ketika Tuanku menyertai pertandingan berbasikal lambat yang turut diserta YAB Menteri Besar. Dalam pertandingan yang dimenangi Tuanku itu, Tuanku sempat berjenaka dengan aksi “mengejar” Dato’ Ghani sebelum akhirnya Dato MB menyerah kalah.

Basikal yang dinaiki Tuanku ini dilelong dan menerima bidaan tertinggi dengan nilai RM 5000!

Sambutan tetap meriah, rakyat ranggam tak putus-putus mengerumuni setiap aktiviti yang melibatkan DYMM Tuanku.

Jam menunjukkan pukul 4.00 ptg, konvoi mula meninggalkan Rengam, nampaknya masyarakat Rengam begitu berat untuk melepaskan DYMM Tuanku!
 Tengku Temenggung mesra melayani rakyat yang berbilang bangsa

1 comment:

  1. Salam, saya wan dari Batu Pahat.. Peminat Basikal Antik.. Minta kebenaran mengambil gambar sultan menaiki basikal antik.. Terima Kasih..

    ReplyDelete